Zit er gluten in shampoo?

Zit er gluten in shampoo?

Wat is shampoo?

Vroeger maakten kappers hun shampoo door zeep te koken in sodawater. Voor de frisse en fruitige geur werden bloemen en kruiden toegevoegd. Tegenwoordig bestaat shampoo uit siliconen, parabenen en sulfaten. Deze ingrediënten zorgen voor bescherming van het haar, conservering van het product en natuurlijk om vuil en vet te verwijderen uit het haar. De formule verandert constant, zo bestaat er niet maar één shampoo, maar kun je kiezen voor shampoo voor droog haar, beschadigd haar, krullend haar en ga zo maar door.

Zit er gluten in shampoo?

Je denkt er waarschijnlijk niet vaak over na, maar gluten kunnen ook in cosmetica en andere verzorgingsproducten zitten. Er wordt bijvoorbeeld vaak gewerkt met ingrediënten die gluten bevatten zoals tarwe, gerst en rogge. Sommige shampoos zijn gebaseerd op tarwe-oliën of haver en bevatten dus ook gluten.

Dat shampoo gluten bevat betekent niet automatisch dat je er last van krijgt wanneer je coeliakie hebt. Het is vooral belangrijk te onthouden dat de reactie ontstaat bij contact met gluten via de mond. Zolang de shampoo dus niet in je mond terecht komt is er geen probleem. Oppassen met uitspoelen dus!

Voor sommige mensen geldt dat zij wel huiduitslag kunnen krijgen door deze shampoos. Dit kan liggen aan gluten, maar dit kan ook een andere reactie zijn. Mocht je hier last van hebben is het aan te raden te kiezen voor een heerlijke glutenvrije shampoo. Keus genoeg!

Glutenvrije shampoos

Probeer eens één van onze alternatieven: BeeHonest shampoo. Deze glutenvrije shampoo van BeeHonest bevat olijf en propolis en is een natuurlijk verzorgingsproduct op basis van honing en is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Of ga voor de Speick douchegel en shampoo in één. Deze verfrissende glutenvrije douchegel & shampoo in 1 van Speick kan gebruikt worden voor de hele familie. Bevat organische salie en is zacht voor de droge huid. Vrij van parabenen, minerale oliën.

Glutenvrije verzorgingsproducten

Wil je meer glutenvrije verzorgingsproducten proberen? Neem dan eens een kijkje bij alle verzorging & cosmetica producten.

Heb je nog tips voor ons? Laat het weten!

Bronnen

1. Ze. 5 Weetjes over shampoo. Oktober 2016. 

2. Wellnessacademie. Welke ingrediënten in shampoos vermijden. 

3. Glutenvrij. Geen eten, wel gluten. 

4. Yam Glutenvrij. Gluten in shampoo en zeep. 

5. Mirjam Barwegen. 17 onverwachte bronnen van gluten. November 2014.

6. Natuurlijke Shampoo. Glutenvrije shampoo. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Facebook
Facebook
Twitter