Recept: Glutenvrije crêpes bakken

Recept: Glutenvrije crêpes bakken

Heb je zin in een lekker ontbijtje, of heb je genoeg tijd om een uitgebreide brunch of lunch voor jezelf en/of voor anderen te maken? Kies dan voor lekkere crêpes! Crêpes zijn flinterdunne pannenkoekjes, veel dunner dan flensjes en onze normale oer-Hollandse pannenkoek. De oorsprong van de crêpe ligt in Frankrijk, maar vandaag de dag kun je deze lekkernij op veel plekken vinden. Je hebt ze in twee vormen: de zoete en de hartige variant. Dus vul ze lekker vooral met wat jij lekker vindt. Het onderstaande recept is geheel glutenvrij en je kunt het aanvullen met je eigen toppings naar keuze.

Voordat je begint: een goede pan

Een goed begin is het halve werk. Om de flinterdunne pannenkoekjes zo mooi mogelijk te krijgen heb je een goede pan nodig. Schaf bijvoorbeeld een pannenkoeken-pan met anti-aanbaklaag aan zodat je kunt genieten van de lekkerste en mooiste pannenkoeken. De pannen kunnen wat prijzig zijn maar je hebt er lang plezier van.

Het recept

Bereidingswijze

  1. Roer het meel met de eieren, de vanillesuiker, het zout, de boter en de melk tot een glad deeg en laat het 30 minuten staan.
  2. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag (24 cm) en bestrijk hem dun met de boter/olie.
  3. Doe er een halve pollepel deeg in, schuif het kort naar de zijkant en strijk het deeg met een deegkaart dun uit in de pan.
  4. Bak de crêpes op gemiddelde temperatuur aan beide kanten goudbruin.

Finishing touch..

Heb je zin in chocolade crêpes? Bestrijk de pannenkoekjes met Nutella of chocoladepasta naar keuze! Ook met vers fruit zoals aardbeien en blauwe blessen en wat poedersuiker smaken de crêpes heerlijk. Je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer bijvoorbeeld stukjes appel met kaneel of wat marmelade. Heb je een meer hartige trek? Beleg de pannenkoekjes met kaas of ander hartig beleg.

Meer zoete lekkernijen bakken?

Voor de zoetekauw hebben we natuurlijk nog veel meer lekkere recepten klaar staan. Denk eens aan dit heerlijke appeltaartje of wortelcake!

Heb je het recept gemaakt of heb je leuke varianten ter aanvulling? Ik lees het graag in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Facebook
Facebook
Twitter