Glutenvrij restaurant in Enkhuizen nodig?

Glutenvrij restaurant in Enkhuizen nodig?

De zomer is weer op komst. Dat betekent ook dat de tijd van het jaar is aangebroken waarbij er allerlei leuke terrasjes in leuke stadjes opgezocht worden. Heerlijk natuurlijk, zo’n zorgeloos dagje erop uit. Alleen wanneer je coeliakie hebt, wil je natuurlijk wel wanneer je eten bestelt, dit ook glutenvrij is.

Daarom bespreken we in dit artikel waar je allemaal glutenvrij kunt eten in Enkhuizen. Een stad met niet alleen leuke eetgelegenheden, maar ook een stad met een historie waar leuke activiteiten te beleven zijn. Perfect voor als je er, glutenvrij, een dagje op uit wilt met dit stralende weer.

5 x Glutenvrije restaurants in Enkhuizen

Op zoek naar een glutenvrij restaurant in Enkhuizen? Hieronder zijn een aantal restaurants voor jou uitgelicht waar je glutenvrij kunt eten in Enkhuizen.

Billy Bakery’s

Dit pannenkoekenrestaurant ligt gelegen aan de oude haven in Enkhuizen. Ze verkopen niet alleen pannenkoeken, maar ook andere glutenvrije gerechten. Had je met bijvoorbeeld je gezin naar een pannenkoekenhuis gewild? Dan kan dit gewoon en heb jij alsnog een glutenvrij bordje met eten. 

Tydloos

Het restaurant Tydloos is gevestigd in een eeuwenoud pand midden in het centrum van Enkhuizen. Met de stijlvolle inrichting bij restaurant Tydloos hangt er een gezellige en rustige sfeer. Voor het lekkere zomerse weer heeft Tydloos een gezellig terras liggen aan de achterkant van het restaurant. Perfect voor als je even wilt ontspannen.

Onder de Wester

Met een prachtige vestiging in een historisch rijksmonument heeft Onder de Wester niet alleen een groot aanbod aan glutenvrije gerechten op de kaart, maar zelfs glutenvrije tapas. Ook wordt er in dit restaurant goed aangegeven welke gerechten verder nog vegetarisch en lactosevrij zijn.

Van Bleiswijk

Het klassiek ingerichte restaurant Van Bleiswijk heeft meerdere authentieke ruimtes waarin je kunt dineren. In dit restaurant kun je terecht voor een kopje koffie of een borrelhapje met een lekker wijntje. Met een ruime gezellige kinderspeelhoek kan je ook zeker met kinderen goed terecht in dit restaurant.

Dikke Mik

In 2016 is dit eetcafé uitgeroepen tot de horecazaak met het beste terras van de regio Noord-Holland, en dat is natuurlijk niets voor niets zo. Je kan namelijk bij eetcafé Dikke Mik heerlijk zitten op het terras op een zomerse dag. Of dit alleen is voor de vrijmibo of om lekker te dineren, bij Dikke Mik zit je goed.

Wat te doen in Enkhuizen

Kom je niet uit Enkhuizen zelf maar wil je een leuk middagje doorbrengen in deze bijzondere stad? Dat kan!  Er is namelijk genoeg te beleven in deze stad met een prachtige historie.

Om het je wat gemakkelijker te maken zijn hier al een aantal dingen die je kan doen in Enkhuizen op een rijtje gezet.

Ga een stadswandeling maken

Ga een stadswandeling maken in het prachtige Enkhuizen. Je kan bijvoorbeeld een stadswandeling maken door middel van een gids. Ook bestaat er een Stadswandeling Enkhuizen boekje die je alle mooie plekken van Enkhuizen kan laten zien.

Maak een rondvaart

Is een stadswandeling misschien niets voor jou? Je kunt uiteraard ook een rondvaart maken door de prachtige grachten van de stad Enkhuizen. Je kunt zelf een  bootje huren maar natuurlijk is het ook mogelijk om met een rondvaart, onder leiding van een gids, te varen door de wateren van Enkhuizen.

Bezoek de stadsgevangenis

Midden in het centrum van Enkhuizen bevindt zich de oude stadsgevangenis. De cellen in deze stadsgevangenis zijn nog vrijwel intact, net als de martelwerktuigen die je laten herinneren aan het wrede lot van de gevangenen.

Bezoek het zuiderzee museum

Leer de historie van Enkhuizen kennen door een bezoekje aan het zuiderzeemuseum. In het zuiderzeemuseum zijn steeds verschillende tentoonstellingen die je allemaal een stukje historie laten zien uit het oude leven aan de zuiderzee in de tijd voor de afsluitdijk. Waarna bij de komst van de afsluitdijk, de zuiderzee geen zee meer was, maar het IJsselmeer hete zoals we hem nu kennen.

Meer activiteiten in Enkhuizen

Zat hier geen activiteit voor jou tussen? Neem dan eens een kijkje op de site van de gemeente Enkhuizen voor meer activiteiten in Enkhuizen.

Glutenvrij uit eten in Leiden

Ben je van plan om een keer uit eten te gaan in Leiden? Bekijk dan eens dit artikel over restaurants die glutenvrij serveren in Leiden.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Facebook
Facebook
Twitter