Glutenvrij Amersfoort

Glutenvrij Amersfoort

Glutenvrij Amersfoort: ben je benieuwd waar je terecht kunt voor een lekker glutenvrij hapje in deze mooie stad? Mirjam Holleman van de blog ikbenglutenvrij.nl vertelt je graag over haar stad. Lees verder.

Amersfoort bezoeken

Amersfoort is een heerlijke stad. De oude binnenstad met leuke pleintjes, gezellige straatjes en veel leuke winkeltjes. Het moderne Eemplein met de prachtige bibliotheek (ook een bezoekje waard als je geen boeken wilt lenen) en de leuke Nieuwe Stad met veel jonge ondernemers. En ook als ik door de andere wijken fiets ben ik elke keer weer aangenaam verrast: door de architectuur, door de natuur die zo mooi geïntegreerd is of van elke keer weer die zichtlijnen naar de Onze Lieve Vrouwetoren.

Daarnaast heeft Amersfoort een prachtige dierentuin en fiets je zo het bos of de polder in. Kortom: Amersfoort is een heerlijke plaats om te wonen, maar zeker ook een prachtige stad om eens een bezoek te brengen. Maar heeft Amersfoort ook glutenvrij iets te bieden? Jazeker! Kijk hieronder voor mijn favoriete plekken.

Glutenvrij Amersfoort | Glutenvrijemarkt.com

Glutenvrij Amersfoort: favoriete plekken

Probeer vooral de volgende plekken eens voor een fijne glutenvrije ervaring tijdens je bezoek aan Amersfoort.


1. Coffee Corazon

Coffee Corazon is een koffie- en lunchzaak in het centrum van Amersfoort. Iedere Amersfoorter kent het en waarschijnlijk is iedereen er wel eens geweest. Het is er gezellig. En een avontuur voor de kinderen: Boven is een echte speelzolder. Bestellingen worden met briefjes aan een ketting naar beneden getakeld.


“Schrijf even op het briefje dat je echt ziek wordt van gluten” zegt de man bij de bar als ik vraag naar de glutenvrije mogelijkheden. “Dan wassen wij extra goed onze handen en pakken wij een schoon snijblad, schone messen en zo.”

2. Centraal Ketelhuis

Op de Wagenwerkplaats zit lunch café Centraal Ketelhuis. Prachtige locatie, fantastisch lunchconcept, fantastisch glutenvrij. In plaats van 1 broodje, kies je gewoon 3 kleintjes. Met welk beleg je ook wilt. Centraal Ketelhuis hoort bij DLC restaurant. Ook op de Wegenwerkplaats, volledig gebouwd uit gerecyclede materialen. Hier heb ik helaas nog nooit gegeten, maar dat komt er binnenkort zeker van.

3. IJs van Vitelli

Al het IJs van Vitelli is glutenvrij. Zelfs het pepernotenijs rond 5 december is volledig glutenvrij! Het ijs is afgedekt met deksels, zodat zo veel mogelijk beperkt wordt dat er kruimels van de glutenvolle hoorntjes in vallen. Wij gaan hier regelmatig een ijsje halen, met glutenvrij hoorntje. En we zijn er nog nooit ziek van geworden. IJs van Vitelli zit niet in de binnenstad. Maar het is de wandeling langs het Eemplein en de
haven zeker waard.

Ook IJssalon San Marco heeft glutenvrije hoorntjes. Deze zit wel in de binnenstad.

Glutenvrij Amersfoort - Glutenvrij ijs | Glutenvrijemarkt.com

4. SEM

Bij Sla En Meer is heel veel glutenvrij. Natuurlijk salades, maar ook brood en (afhankelijk van het aanbod van de dag) meerdere gebakjes.

5. Sweet Sisters 

Bij snoepwinkel Sweet Sisters is bijna alles glutenvrij. De dames hebben goed verstand van glutenvrij en kunnen je de heerlijkste dingen aanbevelen.

6. Bierwinkel Hop

Bierwinkel Hop heeft heel veel speciaalbiertjes, waaronder ook heel veel glutenvrije biertjes. Afgelopen juni organiseerden zij hun eerste glutenvrije bierproeverij. Dit was zo’n succes dat ze dit vaker willen doen.

7. Kwalitaria Lekkerrrr 

Hier hebben ze echt verstand van glutenvrije snacks. Om hier een kroket te halen, moet ik een flink eind fietsen. Maar ik heb het er graag voor over! Naast glutenvrije friet hebben ze ook glutenvrije rundvlees kroketten, groentekroketten en frikadellen. Zij hebben een aparte frituur voor glutenvrij eten en verwarmen deze pas als er een glutenvrije bestelling is.

8. Binnenkort: Glutenvrije Bakkerij Puur

Een volledig glutenvrije en melkvrije bakkerij en lunchroom! Anouk en Louise, moeder en dochter, hebben een bakkerij vanuit huis met alleen gluten- en melkvrij banket en brood. Dit najaar willen ze een winkel openen op de Leusderweg. Hiervoor loopt momenteel een crowd fundings actie.

Meer tips voor Glutenvrij Amersfoort?

Kijk voor nog meer glutenvrije Amersfoort-tips op Glutenvrij in Amersfoort en Glutenvrij in Amersfoort deel 2

Glutenvrij Amersfoort | Glutenvrijemarkt.com

Dit blogartikel is geschreven door Mirjam Holleman. Mirjam en haar dochter Mirthe (7) hebben coeliakie. Al bijna 10 jaar schrijft Mirjam op haar blog ikbenglutenvrij.nl over coeliakie en het glutenvrije leven. Ze schrijft over de medische kant van coeliakie en laat verschillende mensen aan het woord. Daarnaast is Mirjam initiatiefnemer en organisator van #wijbloggenglutenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Facebook
Facebook
Twitter