Deze topsporters hebben een glutenintolerantie

Deze topsporters hebben een glutenintolerantie

Dit keer hebben wij een lijstje gemaakt van sporters die glutenintolerantie hebben. Als sporter kun je ook erg veel last ervaren. Sporters ervaren vaak na de diagnose en met het beginnen van een glutenvrij dieet dat ze veel meer energie hebben en daardoor dus ook beter presteren.

  • Drew Brees heeft sinds kort coeliakie. Drew speelt bij de New Orleans Saints als American football quarterback. In 2010 deed hij mee aan de super bowl met de New Orleans Saints. Drew is nu 38 jaar en is geboren in Austin, Texas in de Verenigde Staten. Hij heeft onder andere gespeeld bij: New Orleans Saints, San Diego Chargers, Purdue Boilermakers Football.
  • Novak Djokovic is een erg bekende tennisser. Hij ontdekte in 2010 dat hij een glutenintolerantie heeft. Novak Djokovic is 30 jaar en komt uit Servië. In 2011, nadat Novak al enige tijd glutenvrij had gegeten, heeft hij Wimbledon gewonnen. In veel interviews vertelt Novak hoe glutenvrij eten zijn leven, carrière en tennis heeft veranderd. Hij heeft zo ook zijn eigen boek geschreven: “Eten om te winnen”. In zijn boek legt hij uit hoe ongezond gluten voor hem zijn en wat het met hem heeft gedaan. In zijn boek vertelt hij letterlijk: “Ik weet zeker dat jij ook op het hoogste niveau wilt spelen dat je kunt. Begin met het veranderen van je voedsel.” De website ‘Lekker Gezond’ heeft een uitgebreid interview gehouden met Novak Djokovic. Wil je die eens terug lezen, bekijk deze dan hier.
  • Sabine Lisicki is een bekende tennisspeelster met een glutenintolerantie. Sabine zegt dat ze veel meer energie heeft sinds ze een glutenvrij dieet volgt. Sabine Lisicki komt uit Duitsland en is 28 jaar. In 2013 versloeg ze zelfs nummer 1 van de wereld, Sabrina Williams, op Wimbledon.
  • Cedric Benson heeft in 2009 de diagnose coeliakie gekregen. Cedric is een bekende American football speler, is 33 jaar en komt uit Midland, Texas in de Verenigde Staten. Cedric speelde als laatste bij de Green Bay Packers. Hij vond het in het begin erg moeilijk om zijn dieet te veranderen. Hij had moeite met op gewicht blijven, maar hij heeft wel veel meer energie vermeldt hij in een interview. Cedric heeft gespeeld bij onder andere Texas Longhorns Football, Cincinnati Bangals en Green Bay packers.
  • Justin Morneau is een bekende Canadese baseball speler. Justin is 34 jaar oud en komt uit New Westminster, Canada. Justin is niet gediagnostiseerd met glutenintolerantie, maar zijn lichaam reageert wel negatief op producten met gluten erin. Hij volgt nu een gluten- lactose- en suikervrij dieet. Justin heeft onder andere gespeeld bij Minnesota Twins, Colorado Rockies en Pittsburgh Pirates.
  • Eve Muirhead is een curlingspeelster. Eve Muirhead is 27 jaar en afkomstig uit Perth, Schotland. Op de Olympische spelen in 2014 werd zij gediagnostiseerd met coeliakie. Hoewel vrij snel werd vastgesteld dat Eve coeliakie heeft, had ze een aantal maanden flink last van een opgeblazen buik, buikpijn, krampen en zelfs gewichtsverlies. Ze vindt het erg lastig om zich aan het glutenvrij dieet te houden, maar ervaart nu veel meer energie.
  • Raúl Ibañez is een Amerikaanse baseball speler. Raúl is 45 jaar en komt uit Manhattan in New York City in de Verenigde Staten. Hij heeft onder andere gespeeld bij: Seattle Mariners, Philadelphia Phillies, Kansas City Royals, New York Yankees. Raúl heeft een gluten- en lactose intolerantie.
  • Mickey Redmond is een oud, bekend hockeyspeler. Mickey Redmond is 70 jaar en komt uit Kirkland Lake, Canada. Mickey heeft coeliakie. Hij vindt het ook erg lastig om verre reizen te maken vanwege zijn glutenvrij dieet.
  • Marjolein Buijs is een professioneel rolstoeltennisser. Daarvoor reist Marjolein de hele wereld rond. Marjolein is intolerant voor lactose en gluten, daarnaast laat ze ook de suiker staan. Met haar blog glutenvrijreizen.blogspot.nl wil ze graag mensen inspireren, informeren en vermaken. 

Aanvullingen?

Heb jij nog aanvullingen voor deze lijst? Ken jij nog topsporters die jou enorm hebben geïnspireerd? Mail het dan naar kelly@glutenvrijemarkt.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Facebook
Facebook
Twitter